Liljedalen är en vision om en gård där alla känner sig hemma, trivs och kan slappna av; djur, människor som vill rida eller pilgrimsvandra.

Allt började med att jag stod själv med fyra hästar, när tonårsdöttrarna börjat gymnasiet och inte hade tid och intresse att rida längre. Mina arbetskompisar började komma och rida och så småningom ville många fler komma hit och vara med på en ridtur. Det blev starten på turridningen.

hästarna i Sörnedansjö på språng

hästarna i Sörnedansjö på språng

En dag upptäckte vi skyltar efter vägen som vi inte förstod vad de betydde. Vi fick sedan veta att Sankt Olavsleden gick förbi vårt hus! Oj, vad spännande tänkte jag. Så småningom förstod vi att här behövde vandrarna få sin första nattsömn efter en dagsetapp från Selånger. Vi köpte våningssängar och ställde in i vår stuga.

Till sist finns en ännu en del i visionen som ännu inte har blivit genomförd, men är på god väg. Det är att erbjuda en form av rehabilitering på vår gård där djur och hästar är en naturlig del.

Namnet Liljedalen kommer faktiskt av att den del av Sörnedansjö där vi bor heter Liljedalen, kanske för att det växer enorma mängder av liljekonvaljer.

Ägare till Liljedalen häst och logi är jag, Anna-Karin Bouvin och min man Staffan. Jag jobbar  som lärare och driver detta på sidan om.

Staffan och jag har även en kristen livssyn och stark personlig relation till Gud. Vi har den här gården för att både få verksamheten att gå runt, men också för att ge det vi har fått: en upplevelse av djur och natur, som en gåva från Skaparen.